...

Yükleniyor...

Mutfak

M.Ö 7000 yılından günümüze kadar geçen tarihi süreç içerisinde birçok ulusun egemenliği altına giren Kıbrıs’ta sürekli değişimler yaşanmıştır. Bu değişimler doğal olarak Kıbrıs’ta bir ‘Ada mutfağının’ da doğmasına neden olmuştur.

Kuzey Kıbrıs mutfağı gerek tadı gerekse sunumu ile kendine özgü bir karakter taşımaktadır.

Oldukça zengin mutfak kültürüne sahip Kuzey Kıbrıs’ta çorbalar, mezeler, yemekler, salatalar ve tatlılar tadılmaya değer lezzet ve niteliktedir.

Sadece Kıbrıs’ta üretilen ‘Hellim‘, tamamen Kıbrıs’a özgü “Şeftali kebabı”, Kıbrıs mezeleri, tatlıları, ızgaralar, balık, çorbalar ve hamur işleri yabancılar için unutulmaz tatlardır.