
TC Dışişleri Sözcüsü Keçeli: “Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi sisteminin siyasi saiklerle aşındırılmasından derin endişe duymaktadır”
15 Haziran, 2026
Üstel: “Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi kararı, TMK’nın etkinliğini ortadan kaldıran bir karar değil”
15 Haziran, 2026Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği etkinlik düzenlendi.
AA’nın aktardığına göre Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğe Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Bakü Temsilcisi Büyükelçi Ufuk Turganer, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, TÜRKPA Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasan, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileriyle iş insanları katıldı.

