Erhürman Londra’da temaslarda bulunacak
5 Mart, 2019Şentop, Erhürman’ı ziyaret etti
6 Mart, 2019Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ” KKTC, adanın etrafındaki doğal zenginliklerin de paydaşıdır, orada hak sahibidir ” dedi.
Katıldığı bir etkinlikte konuşan Akar, Ege, Doğu Akdeniz ve KKTC ile ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Akar, siyasi ve askeri gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini belirtti.
Bakan Akar, şunları kaydetti:
“Bu konuda çalışanlar, konuşanlar, birtakım teşebbüslerde bulunanlar var. Bunları da yakinen takip ediyoruz. Bu bölgede küresel ve bölgesel aktörlerin varlığını giderek arttırdığını görüyoruz. Bunları da sürekli izlemekteyiz. Akdeniz’de, Ege’de, tüm çevremizde istikrardan ve iş birliğinden yanayız. Gerginlik ve çatışmaların olmaması için provokatif eylemlere karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini sürekli vurguluyoruz.”
Hulusi Akar, olaylara iyi niyetle yaklaştıklarına değinerek, barış ve istikrar için her türlü desteği sağladıklarına işaret etti.
Bu konuda her türlü çalışmayı yapmaya da hazır olduklarını vurgulayan Akar, şöyle devam etti:
“Ancak Türkiye’nin dahil olmadığı bölgeyle ilgili hiçbir kararın, anlaşmanın kalıcı olmayacağını, geçerli olmayacağını ve ayrıca bölgemizde hiçbir şekilde oldubittiye göz yummayacağımızı başlangıçtan itibaren ifade ettik, etmeye devam ediyoruz. Türkiye daima KKTC’nin yanında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. KKTC, adanın etrafındaki doğal zenginliklerin de paydaşıdır, orada hak sahibidir. KKTC’de yaşayanların da bu zenginliklerden pay alması gerektiğini, bu zenginliklerde hakkı olduğunu herkesin çok iyi anlaması ve buna göre davranması gerekir.”