Anastasiadis: “Yaratıcı bir görüşme oldu”
26 Nisan, 20161 Mayıs ortak deklarasyonu okundu
27 Nisan, 2016Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 25 bin kişinin KKTC vatandaşı yapılması iddiaları konusunda, “böyle bir durumun söz konusu olmadığını” söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün ara bölgede Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile yer alan görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde basına yaptığı açıklamada, basında yer alan 25 bin kişinin vatandaş yapılacağı iddialarını da yanıtladı.
Akıncı, “25 bin kişiyi vatandaş yapalım şeklinde bir durum söz konusu değildir. Böyle bir şey gündemimizde yoktur. Müzakereleri herhangi bir şekilde berhava edecek yaklaşımların olması da söz konusu değildir” dedi.
Müzakere masasında İçişleri Bakanlığı’ndan vatandaşlıklarla ilgili tedarik edilen rakamlar üzerinden hareket edildiğini belirten Akıncı, “Herhangi bir pozisyondan geri adım atmadık atmaya da niyetli değiliz, çünkü çözüm istiyoruz” dedi.