Töre, Üsküp’te gerçekleştirilen 5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde konuştu
1 Temmuz, 2019Özersay’dan Anastasiadis’e yanıt: “Kapalı Maraş’ta Rum liderliği muhatabımız değil”
1 Temmuz, 2019Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Limasol’da geçirdiği kaza sonucu kalçası kırılarak hastaneye kaldırılan Rum Lider Nikos Anastasiadis’i önceki gün telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Telefon görüşmesinde iki lider, Anastasiadis’in tedavisinin tamamlanmasından sonra ilk fırsatta bir araya gelme konusunda uzlaşmaya vardılar.
Cumhurbaşkanlığı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Limasol’da geçirdiği kaza sonucu kalçası kırılarak hastaneye kaldırılan Rum Lider Nikos Anastasiadis’i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Telefon görüşmesinde iki lider, Anastasiadis’in tedavisinin tamamlanmasından sonra ilk fırsatta bir araya gelme konusunda uzlaşmaya vardılar. İki lider söz konusu buluşmada özellikle yeni güven artırıcı önlemler konusunda da ilerleme sağlamayı kararlaştırdılar.