Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor Oyuncuları Türkiye voleybol federasyonu kulüpler ligi şampiyonluğunu kazandı
25 Temmuz, 2018Özersay Atina yakınlarındaki yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı
25 Temmuz, 2018Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin (GHTC) Başkan Yardımcılığı’na Dr. Ahmet Savaşan’ın seçilmesi konusunda soruşturma yaptıran ve Yunan üyeleri istifaya zorlayan Rum Enerji ve Turizm Bakanlığı’nın tutumunu eleştirerek, Rumların her zamanki uzlaşmaz tavrını sürdürdüğünü söyledi.
Ataoğlu, “Konunun EDEK Milletvekili Kostis Evstathiu’nun Rum Meclisi’nde yaptığı konuşmada, bir Kıbrıslı Türk’ün GHTC’nin Başkan Yardımcılığı’na Yunanlı temsilcilerin hiçbir itirazı olmadan “illegal” seçilmesine nasıl izin verildiğini sorduğu ve bu konunun Rum Enerji ve Turizm Bakanlığı tarafından soruşturulduğunu” söyledi.
Dr. Ahmet Savaşan’ın GHTC’deki Başkan Yardımcılığı görevine oy birliği ile seçildiğini ve bunun da 57 ülkede kabul gördüğünü vurgulayan Bakan Fikri Ataoğlu, “Önceki yıllarda Rum ve Yunanlıların lobisi Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası platformlara girmesine engel olurken, bu gün Türkiye’nin güçlü lobisi sayesinde Rum ve Yunanlılar bu platformlardan kaçmayı düşünüyor. Bu da bizlerin doğru yolda olduğumuzun ve ayrıca dünyanın da gerçekleri görmeye başladığının en somut göstergesidir” dedi.