Çavuşoğlu: “Türk tarafının vizyonu, Ada’daki iki devlet arasında egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde bir iş birliği ilişkisinin kurulmasıdır”
31 Mayıs, 2021Sağlık Bakanlığı Covid 19 tedbirleri çerçevesinde alınan yeni kararları açıkladı
31 Mayıs, 2021Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, St. Hilarion Kalesi’nde yapılması planlanan konserin tepkiler üzerine iptal edilmesine ilişkin açıklamada bulunarak, “Kuzey Kıbrıs’ın turizm potansiyelini artırmak amacıyla, gençlerin siyaset ötesi özverili çalışması ile düzenlenen bu etkinliğin, hamasetle yoğrulmuş çağdışı zihinlerin engeline takıldığını” söyledi.
Bakanlıktan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanı Ataoğlu
“Ülkemizin geleceği gençlerimizin, çağa uygun ve vizyonlu zihinlerinde oluşan bu çalışması, insani değerlerden nasibini almamış zihinlerin engeline takılmıştır. Bizden çok gençlerimize yaşatılan bu hayal kırıklığı, Kıbrıs’ta iki taraf arasında yıllarca Rumlar tarafından tek taraflı örülen duvarın kalıcılaşmasına yol açmaktan başka bir işe yol açmamaktadır. Gençlerimize yaşatılan bu hayal kırıklığı, sitem, hatta öfkenin, kime ne yarar getireceği ortadadır.”