Başbakan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Özersay Ankara’ya gitti
7 Mart, 2018Nami: “Kaynakların idaresi Rum tekeline teslim edilmez”
7 Mart, 2018Başbakan Tufan Erhürman, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği Türkiye’de Başbakan Binali Yıldırım tarafından Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılandı.
Törende, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, TC Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile diğer ilgililer de hazır bulundu.
TC Başbakanı Yıldırım, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Tufan Erhürman onuruna Çankaya Köşkü’nde öğle yemeği verecek.
Görüşmelerde ikili ilişkiler, Türkiye ile KKTC arasındaki yakın iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik konular ve Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ele alınacak