Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Lefkoşa seyirci özel etabı 8 Ekim’de
29 Eylül, 2016Ban, 2016 sonundan önce çözüm için taraflarla yakın çalışma kararlılığını teyit etti
29 Eylül, 2016Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri, Slovakya Büyükelçiliği tarafından organize edilen rutin ortak toplantılar kapsamında dün bir araya geldi.
“Müzakere Süreci: Bu Fırsat Değerlendirilmeli” başlıklı toplantıda, fırsatın değerlendirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığı kaydedildi.
Toplantı ara bölgede bulunan Ledra Palas Otel’de Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) ev sahipliğindeki gerçekleşti.
Dünkü toplantıya Kuzey’den Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Halkın Partisi (HP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Güney Kıbrıs’tan ise; Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DIKO), Birleşik Demokratlar (EDİ), Demokratik Seferberlik Partisi (DISI), Sosyal Demokrat Hareketi (EDEK) ile Merkezin Yeniden Yapılandırılması İçin Siyasi Gurup (EPALXI) temsilcileri katıldı.
Toplantı sonrasında Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova, hazırlanan ortak açıklamayı okudu ve bir sonraki toplantının 26 Ekim 2016 Çarşamba günü gerçekleştirileceğini kaydetti.
Tomova, toplantıda bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığını dile getirdi ve siyasi parti temsilcilerinin liderleri, Kıbrıs sorununun en erken bir zamanda çözüm bulunması yönündeki çabalarını yoğunlaştırmaları yönünde cesaretlendirdiklerini belirtti.