Uluslararası uzmanlar tarafından hazırlanan “Belediyelerde Paylaşımlı Hizmet Modeli” bugün, İçişleri Bakanlığı’nda tanıtıldı.
Uluslararası uzmanlar dün Yeni Boğaziçi, Serdarlı ve Geçitkale Belediye Başkanlarına projenin detayları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Çalışmalar sonucunda üç belediyeye ait çöp toplama ve çevre temizliği hizmetlerinin birlikte yapılabilmesi konusunda hemfikir olunduğu kaydedildi.
Uluslararası uzmanlarla 6 aydır yürütülen çalışmalar neticesinde KKTC’deki belediyelerin faaliyetlerinin artırılabilmesi ve geleceğini şekillendirmek amacıyla birbirleriyle coğrafik sınırları bulunan belediyeler arasındaki hizmetlerin bazılarının paylaşımlı bir şekilde tedarik edilmesi yoluyla işbirliği fırsatlarını geliştirme arzusuyla başlatılan çalışmada son noktaya gelindiği belirtildi.
“Belediyelerde Paylaşımlı Hizmet Modeli” uluslararası uzmanlar tarafından tanıtıldı