Akıncı Davos’ta
19 Ocak, 2016Akıncı: “Davos görüşmesi önemli”
20 Ocak, 2016Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in, Türkçe’nin “AB’nin resmi dilleri arasında” yerini alması için çalışma başlatmasının “iyi niyetli bir girişim” olduğunu belirtti.
AA’ya konuşan Burcu, Anastasiadis’in son liderler zirvesinde konuyu gündeme getirdiğini belirterek, “1960’ta bizim de ortak olduğumuz ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin’ resmi dillerinden biri Türkçe” ifadelerini kullandı.
Federal bir Kıbrıs için uğraş verdiklerini söyleyen Burcu, “Herhangi bir anlaşmaya varmamız halinde müstakbel birleşik federasyonun da resmi dilinden bir tanesi Türkçe olacak” dedi.
Anastasiadis’in Türkçenin AB’nin resmi dilleri arasında yerini alması için başlattığı girişimi “geç kalınmış adım” olarak nitelendiren Burcu, “Kıbrıs Cumhuriyeti AB üyesi yapılırken Türkçenin de resmi bir dil olduğu konusunda anlaşmalara geçilmesi gerekiyordu. Bu yönde geç kalınmış bir adım. Türkçemizde bir söz vardır ‘geç olsun güç olmasın’. Güzel Türkçemizin Avrupa dillerinden biri olması kurumsal manada büyük bir kolaylık olacaktır. İyi niyetli bir girişim olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu