Bakü’de Azerbaycan ile KKTC’nin kardeşliğini yansıtan fotoğraf sergisi açıldı
28 Nisan, 2021Cumhurbaşkanlığı Sözcüsünden Cenevre açıklaması
28 Nisan, 2021Cenevre’de 5+BM formatında yapılan Kıbrıs görüşmelerine davetli tarafların tümü, dün akşam Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in verdiği resepsyonda bir araya geldi.
Kıbrıs saati ile 21.45’te Guterres’in evsahipliğinde başlayan resepsiyona Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yanı sıra, garantör ülke temsilcileri olarak Cenevre’de bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab katıldı.
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle 1+2 formatında kısıtlı davetlinin bulunduğu resepsiyonda Cumhurbaşkanı Tatar’a Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve özel temsilci Ergün Olgun eşlik etti.
Dün Guetrres’in, Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis ile ayrı ayrı yaptığı görüşmelerle başlayan Cenevre’deki Kıbrıs toplantıları, bugün tüm tarafların bir araya gelmesiyle devam edecek.
Cenevre’deki görüşmelerin yarın tamamlanması planlanıyor.