
Cumhurbaşkanı Erhürman: “Süreci ileriye taşımak istiyorsak ‘elverişli iklim’in oluşturulması önemli”
10 Eylül, 2026
Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin GKRY’ne Yönelik Silah Ambargosunu Kaldırma Kararını Uzatması hakkında açıklama yaptı
12 Eylül, 2026Türkiye İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen TDT İçişleri Bakanları 3. Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, gözlemci ülkeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Macaristan ve Türkmenistan’ın da toplantılarda yer almasının Teşkilata güç katacağına inandığını ifade etti.
Bölgesel ve küresel çatışmaların arttığı, Gazze’de yaşananların ve bölgedeki saldırıların devam ettiği, uluslararası hukukun ciddi sınamalardan geçtiği bir dönemden geçildiğine işaret eden Çiftçi, TDT ülkelerinin güvenlik alanındaki işbirliğinin önemini vurguladı.
Çiftçi, İçişleri Bakanlıkları arasındaki işbirliğinin her toplantıyla daha ileri taşındığını belirterek, Bakü’deki toplantının ardından kolluk eğitimi, suçla mücadele ve göç yönetimi başta olmak üzere birçok alanda işbirliğinin güçlendirildiğini söyledi.
Bu süreçte imzalanan hukuki metinlerle ortak çalışmaların hukuki zemininin de sağlamlaştırıldığını aktaran Çiftçi, geçen yıl kurulan “Türk Devletleri Polis Akademileri Platformu”nun akademik ve mesleki kapasiteye önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

