Dışişleri Bakanlığı: “Doğu Akdeniz’deki gerilimin yegâne nedeni GKRY’nin tek yanlı tasarruflarla yürüttüğü faaliyetlerdir”
5 Ağustos, 2022Cumhurbaşkanı Tatar: “Sunduğumuz iş birliği önerilerine karşılık henüz Kıbrıs Rum tarafından bir cevap alamadık”
5 Ağustos, 2022Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avustralya’nın Victoria eyaleti Meclis Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Natalie Süleyman’a mesaj göndererek tebrik etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklama göre, Meclis Başkan Yardımcılığı gibi saygın bir göreve ilk kez Kıbrıslı Türk kökenli birinin seçilmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, farklı kültürel geçmişi olan kişilerin çeşitli hükümet mevkilerinde ve üst düzey görevlerinde yer almasına teşvik edilmesinin demokrasi ve insan hakları bakımından önemine işaret etti.