“Cumhuriyet Sergisi” Cuma günü açılıyor
14 Kasım, 2018Bakan Özersay KTFF ve LTTFF onuruna akşam yemeği verdi
14 Kasım, 2018Girne Lords Palace Otel’de yer alan Dünya Basın Konseyleri Birliği 2018 Genel Kurulu, açılış töreniyle dün başladı. Açılışta konuşan Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı Doç. Dr. Şule Aker, 25 ülkeden üyeleri bulunan uluslararası bir kuruluş olan birliğin, basın özgürlüğünü yaymak, uygulamak ve güçlendirmek amacıyla çalıştığını belirterek, Genel Kurul toplantısında, internet yayıncılığının da basın etik ilkelerine uyulması konularının ele alınacağını söyledi.
Dünyanın dört bir yanında basın mensuplarının çok zor şartlarda çalıştığını anımsatan Aker, basın konseyleri arasında işbirliğinin önemine vurgu yaptı.
Birliğin misyonunun, demokrasilerin esas unsurlarından birisi olan ‘özgür basın’ uygulamalarını yaymak ve güçlendirmek olduğunu dile getiren Aker, medya ve basın mensuplarının görevlerini sorumlu bir şekilde, basın etik ilkelerine uyarak yerine getirmelerini ayrıca habercilikte, internet kullanımında, kontrolün sağlanması ve doğru şekilde kullanılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Dünya Basın Konseyleri Birliği Birinci Başkan Yardımcısı Kishor Shresta da, dünyanın dört bir yanında basın örgütlerini iş ve güç birliği içinde çalışmalarının önemine dikkat çekerek, konseyin çalışmalarının bu amaç önemli katkı sağladığını kaydetti.