AKEL’den Anastasiadis’e eleştiri
7 Ocak, 2015Sağlık Bakanlığı, 2 İsviçre kurumu ile sağlık turizminde işbirliğini içeren ön protokol imzaladı
8 Ocak, 2015Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın hükümet tarafından yetkilendirildiği alanlardaki sismik faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.
Rum tarafının, Kıbrıs Cumhuriyeti ünvanı ile yürüttüğü tek taraflı faaliyetleri ve egemenliğinin kabulünü, masaya dönmek için yeniden ön şart olarak öne sürdüğüne dikkat çeken Eroğlu, herşeye rağmen Türk tarafının halen ön koşulsuz masada olduğunu yineledi.
Eroğlu, Anastasiadis’in, müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barthe Eide öncülüğünde sürdürülen çok taraflı çabaları son açıklamalarıyla bir kez daha sekteye uğrattığını söyledi.