Ertuğruloğlu, Dr. Büke’yi kabul etti
18 Mayıs, 2017Akıncı: “Cenevre Zirvesinin Haziran ayında toplanmasını ve sonuca götürecek paket yaklaşımı önerdik; makul karşılık görmedik”
18 Mayıs, 2017Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak talep gelmesi halinde yeniden bir araya gelebileceklerini söyledi.
Guterres, BM’nin daha etkili olması için reforma ihtiyacı olduğunu da söyledi.
BM Genel Sekreteri Guterres, Fransa’nın Strazburg kentinde devam eden Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kuruluna hitap etti.
BM Genel Sekreteri Guterres ve AP Başkanı Tajani, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Guterres, Kıbrıs müzakereleri ile ilgili bir soruya, “Taraflardan yeni müzakere veya toplantı tavrı söz konusu olursa yeniden bir araya gelebiliriz.” cevabını verdi.
