AB Bakanlığı: “Türkiye İlerleme Raporu’nın daha kapsayıcı olmasını memnuniyetle karşılıyoruz”
11 Kasım, 2015Akıncı: “Kurucu devlet KKTC’nin dönüşmesiyle oluşacak olan bir kurucu devlet olacak”
11 Kasım, 2015Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, 2015 İlerleme Raporu’nun açıklanmasının ertelenmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.
AB ilerleme raporunun açıklanmasının ardından Ankara’daki AB Delegasyonu binasında basın toplantısı düzenleyen Haber, raporun AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Komisyon üyelerinin ortak kararıyla ertelendiğini belirtti.
14 Ekim’de yayımlanması öngörülen raporun ertelenme gerekçesini açıklayan Haber, “Bu sadece Türkiye ile değil, adaylık sürecinde olan bütün ülkelerle bağlantılı bir rapor. Dolayısıyla bütün bu ülkeler de sığınmacılar ve düzensiz göç konusunda en az Türkiye kadar endişeleniyor. Türkiye’nin bir yandan seçimler diğer yandan seçimlerden dolayı daha yoğunluk kazanan pek çok konuyla ilgilenirken, bunlara ilaveten bu konuyu tartışması pek mümkün değildi. Dolayısıyla iki konuyu birbirinden ayırmak üzere alınmış olan bu kararın yerinde olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.