KKTC Planör Model Uçak Milli Takımı Avrupa Şampiyonu
26 Temmuz, 2017Ertuğruloğlu: “mevcut BM parametreleriyle sürdürülen müzakere süreci bitmiştir, yeni süreç ancak eşitlik temelinde başlayabilir”
26 Temmuz, 2017Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Crans-Montana’daki Kıbrıs konferansının başarısızlıkla sonuçlanmasının nedeninin Rum tarafının BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in çizdiği çerçevenin dışında kalma ısrarı olduğunu belirtti.
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) katıldığı bir programda konuşan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Crans-Montana’nın doğru okunması için öncesine bakmak gerektiğini, Kıbrıs Türk tarafının iki yıldır sorunun çözümü yönünde yapıcı ve iyi niyetle çalıştığını, her fırsatta inisiyatif alarak süreci çözüm yönünde zorlayıcı olduğunu söyledi.
Kıbrıs Türk tarafının son iki yıldır Kıbrıs sorunun çözme konusunda geliştirdikleri açık tutumu Crans-Montana’da da sergilediğini belirten Hüdaoğlu, “Ama Rum liderliği ne yazık ki buna yardımcı tutum sergilemedi. Crans Montana’ya, başka gailelerle, Kıbrıs sorunun, müzakerelerin ilelebet devamı ve sorunu çözmeyen tarafın kendisi olmadığı yönündeki propagandayı güçlü tutacak malzemeler elde etmek için gittiler. Şimdi de bunun iletişim operasyonlarını hayata geçirmeye çalışıyorlar fakat gerçek er geç ortaya çıkar, şimdi bunu yaşıyoruz” dedi.
Hüdaoğlu Rumların bütün sorunun garantiler konusunda çıktığı konusunda algı yaratmak istediğini ancak çerçevedeki 5 unsurdan 4’ünde Kıbrıslı Rumların çerçeve dışında kaldığını söyledi.