Akıncı: “Kıbrıs Türk halkı kendi güvenliğini Türkiye’nin sağlamasından başka bir seçenek görmüyor”
9 Ağustos, 2016Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi heyeti Macaristan’da
10 Ağustos, 2016İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Hollanda’nın Brunssum şehrinde her 4 yılda bir düzenlenen CIOFF’un önemli festivallerinden World festival Parade Brunssum- Holland Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılarak KKTC’yi temsil etti.
Festival açılışında, KKTC ile İskele İlçesi’nin 3 dakikalık tanıtım filmi gösterildi. Festivale Hollanda’dan 10 ekibin yanı sıra KKTC, Brezilya, Congo, Arnavutluk, ABD, İrlanda, Meksika, Hırvatistan, Slovakya, Polonya, Martinik Adaları, Hawai Adaları, Guinee, Nepal, Çin, Tataristan, Rusland Kamchatka, Tatristan, Endonezya, Peru, Şili, Rusya, Togo , Romanya ve Ivory Coast ekipleri katıldı.
Festivali izleyen birçok CIOFF başkanından ve özellikle CIOFF Hollanda Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Helene Van Laanen – Hendriks’den “tam puan” alan topluluk, “örnek grup” gösterilerek, önümüzdeki yıl yapılacak olan CIOFF Festivalleri’nden birçok davet aldı.