Akıncı: “Rum lider hassasiyetlerimize saygı göstermedi, kapıyı vurup çıktı”
17 Şubat, 2017Straw: “Kıbrıs’ın AB’ye üye olmasına izin vererek büyük bir hata yaptık, bu durum Rumların eline daha çok kart verdi”
20 Şubat, 2017Güney kıbrıs’ın ikinci büyük partisi olan Komünist AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu,
“Enosis plebisiti konusu okullarımızda vardır ve öğretiliyor. Meclisten geçirilen Enosis plebisitinin Kıbrıs’ın Yunanistan ile birleşme (Enosis) politikasının onurlandırılmasıdır” dedi.
Andros Kiprianu, haftalık Kathimerini gazetesine verdiği özel mülakatta Kıbrıs sorununu, iki bölgeli iki toplumlu federasyon temelinde çözmeye çalıştığımız 2017’de bu şizofreni değil de nedir? Diye sordu.
ELAM dışında Enosis isteyen başka siyasi parti olup olmadığı sorulan Kiprianu, “Siyasilerimiz de var, siyasi partilerimiz de. Tezleri beyan edilmiştir” yanıtını verdi.
Kiprianu, şunları ekledi:
“Kimileri bunu yüzeysel ve maksatlı yaptı çünkü eylemlerinin büyüklüğünün farkına varmadılar. DİSİ gibi bazıları da tamamen maksatlı, seçimler öncesinde parti dengelerini gözeterek yaptı. Bana göre çekimser kalmaları tamamen maksatlıydı.