TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bahreyn’de Temsilciler Meclisi Başkanı Al Musalam ile görüştü, KKTC’nin tanınması için destek istedi
30 Ocak, 2024Türkiye Dışişleri Bakanlığı: “BM Barış Gücü’nün Kıbrıs’taki faaliyetlerin devamı için hukuki zemine ihtiyaç var”
31 Ocak, 2024Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 34. Bölgesel Planlama Konseyi Toplantısı, 22-25 Ocak 2024 tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilmiş olup, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bakanlığımız İslam İşbirliği Teşkilatı ile İlişkiler Müdürü Mustafa Kemal Beyazbayram ve Üçüncü Sekreter Görkem Reis ile Devlet Planlama Örgütü’nden Yardımcı Planlama Uzmanı Hürol Üşümüş tarafından temsil edilmiştir.
EİT’nın 2024 yılı içerisinde düzenleyeceği etkinliklerin karara bağlandığı toplantıların açılış oturumunda Mustafa Beyazbayram da bir konuşma yapmıştır. Beyazbayram, 2024 yılı içerisinde ülkemizin bir EİT etkinliğine ev sahipliği yapabileceği konusundaki önerilerini dile getirmiştir.