Cumhurbaşkanı Tatar: “Temennimiz, Rum tarafının tahrik ve gerginlik yaratma çabalarına son vermesi ve diyalog çağrılarımıza olumlu yanıt vermesidir”
14 Şubat, 2022İlk Şehit Milletvekili Cengiz Ratip Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törenle anıldı
15 Şubat, 2022KKTC’deki bazı sanayiciler Dubai Gulfood Gıda Fuarı’na Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) çatısı altında 15. kez katılım gerçekleştirdi.
Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamada, salgına yönelik ciddi tedbirlerin alındığı fuarın önceki gün sabah ziyaretçilere açıldığı ve 17 Şubat’ta sona ereceği belirtildi.
KTSO organizasyonunda “North Cyprus” markası altında 8 firma katılım gerçekleştirilirken, katılımcı firmalar “Arden Gıda, Akgöl Süt Ürünleri Sanayi, Helvasan Ltd., Avunduk Süt Ürünleri, Gülgün Süt Ürünleri, Ergün Oza Kahve, Koop Süt ve Akdeniz Zeytin ve Zeytinyağları.” olarak açıklandı.
Fuarda ziyaretçilere; hellim, zeytin-zeytinyağı, kahve ve helva tadımı yaptırılıyor. Ayrıca oda tarafından ziyaretçilere KKTC’nin diğer ihraç ürünleri konusunda katalog dağıtılıp, bilgi veriliyor.