
Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi olarak Ali Murat Başçeri atandı
3 Mart, 2025
Cumhurbaşkanı Tatar yıl dönümünde BM Güvenlik Konseyi’nin 186 sayılı kararını değerlendirdi: “Anayasal haklarımız yok sayıldı”
5 Mart, 2025Kuzey Kıbrıs, dünyanın en büyük turizm fuarı Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda (ITB Berlin) bu yıl da temsil ediliyor.
Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı yurt dışı tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında, bugün başlayan ITB Berlin Turizm Fuarı’na katıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Almanya’nın başkenti Berlin’de dün başlayan ve 6 Mart’a kadar sürecek fuara, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.
Dünya genelinden turizm profesyonellerini bir araya getiren fuara bu yıl 186 ülke katılarak rekor bir katılıma imza attı.
Yarına kadar sürecek fuarda, yapay zekadan sürdürülebilir turizme kadar geniş bir yelpazede konular ele alınacak. Özellikle bu yıl ilk kez tanıtılacak “AI Track”, turizm sektöründe yapay zekanın pratik uygulamalarına odaklanacak.
KKTC, her yıl olduğu gibi bu yıl da ITB Berlin’de turizm paydaşları ile birlikte yer alıyor. Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Fuarın ilk gününde yaptığı konuşmada, ITB Berlin Turizm Fuarı’nın önemine değinerek, Kuzey Kıbrıs turizmi hakkında bilgiler verdi.
Kuzey Kıbrıs’ın kültürel ve gastronomi alanındaki yönlerini ön plana çıkarttıklarını söyleyen Ataoğlu, alternatif turizm modelleri ile farklı farklı ülkelerden gelen turistlere hitap eden bir ülke konumunda olduklarını söyledi.
2025 yılında charter seferler ile farklı ülkelerden getirilecek uçaklara teşvik verme hedefleri olduğunu dile getiren Ataoğlu, ülke turizmine katkı sağlayacak bir çok çalışma yaptıklarını ve turist sayısını her geçen yıl artıklarını anlattı.
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bugün bir araya geleceklerini de söyleyen Ataoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in de bugün fuarı ziyaret edeceğini ve sektörle bir araya geleceğini ifade etti.
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan iş birlikleri sayesinde Almanya’da da tanıtım faaliyetleri, reklam ve pazarlama çalışmalarının sürdüğünü bildiren Ataoğlu, bu desteğin KKTC turizmi için çok anlamlı olduğunu da söyledi.