Akıncı ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yapıyor
6 Mayıs, 2015Çiçek: “KKTC bir nevi açık cezaevi durumunda”
7 Mayıs, 2015Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde tarihi bir fırsat oluştuğunu; bu fırsatın kaçırılmaması için ilgili tüm taraflara çok büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurguladı.
Özyiğit, dün yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Akıncı’nın, halkın büyük çoğunluğunun onayı ile Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından olumlu bir hava yakalandığına işaret ederek, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin iki toplum lideriyle görüşmesi ve sonrasında yapılan açıklamaların da cesaret verici olduğunu belirtti.
Liderlerin 11 Mayıs’taki yemekte bir araya gelerek, müzakerelerin resmen ne zaman başlayacağına karar vereceklerini kaydeden Özyiğit, “Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ortaya çıkan tarihi fırsat umarız erken, kalıcı ve adil bir çözümle sonuçlanır” dedi.