
Cenevre’de gelecek hafta yapılacak geniş katılımlı gayriresmi Kıbrıs toplantısının programı açıklandı
13 Mart, 2025
Cumhurbaşkanı Tatar: “Cenevre’de yapıcı yaklaşımımızın kabul edilmesi gerektiğini vurgulayacağız”
13 Mart, 2025Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Ankara temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile bir araya geldi.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede iki ülke arasında sağlık alanında yürütülecek ortak çalışmalar ele alındı, ortak bir yol haritası belirlendi ve yakın iş birliğinin devam etmesi konusunda mutabakata varıldı.
Toplantıda ayrıca mevcut ortak projeler gözden geçirilirken, ilaç tedariki konusunda somut adımlar atılması, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin güçlendirilmesi ve yenilenmesi, eksik olan yan dal uzmanlarının sürdürülebilir bir şekilde KKTC’de hizmet verebilmesi gibi konular değerlendirildi.