Cumhubaşkanı Akıncı, Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz’la görüştü
30 Mart, 2016Schulz: “Kıbrıs sorununun çözümü için fırsat penceresi ve ümit var”
31 Mart, 2016Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıs’a ayrılan altı üyelikten ikisinin Kıbrıslı Türklerin hakkı olmasına rağmen, çözümsüzlük süreci öne sürülerek bu iki sandalyenin de Kıbrıslı Rumlar tarafından doldurulduğu belirtilen mektupta, 2 Kıbrıslı Türk’ün de asil üye olarak parlamentodaki yerini almasının sağlanması gerektiği, bu olayın Kıbrıslı Türkler açısından son derece önemli olduğunu belirtti.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Kıbrıs konusu ile ilgili görüşlerini adayı ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a iletti.
TDP’nin “Kıbrıs sorununun çözüm şekli, Avrupa Parlamentosu’ndaki Kıbrıslı Türklerin hakkı olan 2 sandalye, askersizleştirme, hellimin tesciline yönelik görüşleri ile TDP’nin Sosyalist Enternasyonal üyeliği” hakkında bilgileri içeren mektup, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit tarafından dün Ledra Palace’taki toplantıda Martin Schulz’a iletildi.