12. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali başlıyor
28 Ağustos, 2018Özersay: “Rum Yönetimi’nin üniversitelerimize yönelik saldırıları artıyor”
28 Ağustos, 2018Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Amerika’ya kara ve deniz üssü verilmesi yönündeki girişimlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre dün yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz bölgesinde uçak gemilerinin, denizaltılarının, keşif uçaklarının, ağır bombardıman uçaklarının kol gezmesinin bu bölgenin ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu belirterek “Ayrıca Orta doğuda karasal bölgelerde de süper güçlerin askeri varlığı ürkütücü boyutlardadır” dedi.
Kıbrıs Rum kesiminin Fransa’ya, İsrail’e, Mısır’a deniz ve hava limanlarının kullanımıyla ilgili yaptığı anlaşmalar yetmezmiş gibi şimdi de Amerika’ya kara ve deniz üssü verilmesi yönündeki girişimlerin asla kabul edilemez olduğunu belirterek, bölgede var olan enerji kaynaklarının, emperyalist sömürgeci devletlerin iştahını kabarttığını söyledi.