
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın kuzeyinde ayrı bir devlet olarak kendi siyasetlerini yayarak, yollarına devam etmek istediklerini belirtti
21 Mayıs, 2025
Dışişleri Bakanlığı, TDT Gayriresmi Zirvesi’nde ülkemizin Türk Akademisi’ne gözlemci üye kabul edilmesi hakkında açıklama yaptı
21 Mayıs, 2025Ulusal Birlik Partisi (UBP), Türkiye Cumhuriyeti’nden AK Parti ile Azerbaycan’dan Yeni Azerbaycan Partisi’nin ortak düzenlediği “Türk Dünyasının Genç Gücü: Bir Millet Üç Devlet Vizyonu Çalıştayı”, dün Girne Acapulco Resort Otel’de yapıldı.
Çalıştayda, Ulusal Birlik Partisi, Ak Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasında imzalanan protokolün tanıtım videosu izlendi.
Cumurhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, bazı bakanlar, milletvekilleri, UBP Gençlik Kolları temsilcileri, Ak Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi heyeti ile çok sayıda konuk çalıştayda yer aldı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çalıştayda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi, iki devletli siyaset hakkında bilgi verdi.
İki devletli siyaset anlayışına Türkiye Cumhuriyeti’nden tam destek aldıklarını anımsatan Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’nın ise 11 Kasım tarihinde yaptığı toplantıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Teşkilat’ta gözlemci üye olarak kabul etmesinin tarihi bir gelişme olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, bu statünün KKTC’nin Azerbaycan ile yakınlaşmasına neden olduğunu ifade ederek, süreç hakkında şöyle bilgi verdi:
“Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in bizleri Azerbaycan’a davet etmesi, Başbakanımızla orayı ziyaret etmemiz, daha sonra benim onunla ilk resmi olarak görüşmem, daha sonra Şuşa’ya davet edilmemiz ve orada tekrar buluşabilmemiz, kendi bayrağımızla Türk Devletleri Teşkilatı’nın toplantısına yer alabilmemiz önemlidir.”