
Başbakan Üstel’den “KKTC Başbakanlık İngiltere Genç Diaspora Koordinasyon Kurulu” kurulacağı müjdesi
30 Haziran, 2025
Öztürkler, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2234’üncü yıl dönümü kutladı
30 Haziran, 2025Başbakan Ünal Üstel Kıbrıs Türk halkının 1960 sonrası süreçte yaşadığı tüm acılara, ambargolara ve adaletsizliklere rağmen, dimdik ayakta durmayı başardığını, kendi devletini kurduğunu, kendi kendini yönetir hale geldiğini vurgulayarak, “Varoluş mücadelemiz, tarihe altın harflerle yazılmıştır.” dedi.
Kıbrıs Türk halkının 1974 sonrası, Anavatan Türkiye’nin sarsılmaz desteğiyle sadece özgürlüğe kavuşmadığını, demokrasisini kuran, kendi kurumlarını inşa eden ve geleceğine sahip çıkan güçlü bir halk olduğunu kaydeden Üstel, “Ancak ekonomik bağımsızlık da bizim için siyasi bağımsızlık kadar kutsaldır.” dedi.
Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, Üstel, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafından düzenlenen resepsiyona katılarak konuşma yaptı.
Konuşmasında resepsiyonda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Üstel, “Bugün bizleri bir araya getiren şey, aynı topraklara duyduğumuz sevgi ve vatanımıza duyduğumuz aşktır. Bizler Kıbrıs’ın çocuklarıyız. Bizler Akdeniz’in incisinde kök salmış zeytin ağaçları kadar sağlam insanlarız ve bizler, o topraklarda onurlu bir gelecek kurmak adına çok büyük bedeller ödemiş bir halkız.” dedi.
Devletlerini kurmuş olmalarına rağmen, yıllarca süren federasyon masallarıyla oyalandıklarını ifade eden Üstel, şunları kaydetti:
“50 yıl boyunca çözüm ümidiyle zaman kaybettik. Ama o dönem artık geride kaldı. Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın kararlılıkla ortaya koyduğu iki devletli çözüm vizyonunu, Türkiye ile tam bir uyum içinde savunuyoruz. Bu vizyon, artık sadece bizim değil, Türk milletinin topyekûn iradesidir. Ve bu iradenin en güçlü sesi de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan, Birleşmiş Milletler kürsüsünden dünyaya haykırdı: ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyın’. Bu çağrı; bizim için yalnızca diplomatik değil, tarihi bir dönüm noktasıdır. Tanınma yolculuğumuz başlamıştır ve artık bu yürüyüşten geri dönülmeyecektir.”