Üstel: “Türkiye-KKTC ilişkisi yaşamsal ve vazgeçilmez”
Date Added: 10 Temmuz 2023, 11:35

Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişiminin önünü açacak yaşamsal projelerin hayata geçirilmesi ve devletin uluslararası alanda hak ettiği yeri alarak, halkın güven ve refah içerisinde gelecek yolculuğuna devam edebilmesi için Türkiye ile KKTC ilişkilerinin yaşamsal ve vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Ankara’da temaslarda bulunan Başbakanı Ünal Üstel, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Yılmaz ve Üstel, ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ünal Üstel, konuşmasında KKTC için Ankara ilişkileri ve Ankara ziyaretlerinin, kardeşlik hukukunun en üst seviyeye çıkarılması, ilişkilerin geliştirilmesi ve birliklerinin pekiştirilmesi için son derece önemli olduğunu belirtti.

Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişiminin önünü açacak yaşamsal projelerin hayata geçirilmesi ve devletin uluslararası alanda hak ettiği yeri alarak, halkın güven ve refah içerisinde gelecek yolculuğuna devam edebilmesi için Türkiye ile KKTC ilişkilerinin yaşamsal ve vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Heyetlerle ve baş başa yaptıkları üst düzey toplantılarda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de Türkiye Yüzyılının bir parçası haline getirecek ve geleceğin kapılarını açacak son derece önemli projeleri ele aldıklarını kaydeden Üstel, öncelikle çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacak yeni Ercan havalimanı projesi ile ilgili son çalışmaları ele aldıklarını belirtti.

Üstel, “İnşallah 20 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleri ile yeni havalimanımızı açacak ve yıllardır çektiğimiz hasrete bir son vermiş olacağız” dedi.

Ünal Üstel şöyle devam etti:

‘İmzaladığımız Mali ve İktisadi işbirliği protokollerinin gereklerini hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Anavatan Türkiye hükümeti ile uyum içerisinde, karşılıklı sevgi, saygı ve güvene dayalı ilişkilerimizi en üst düzeyde sürdürüyoruz.”

Başbakan Üstel, Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ile ortak geliştirilen iki devletli çözüm vizyonuna da hükümet olarak tam destek vermeye devam ettiklerini belirtti.

Üstel, “Uluslararası alandan Anavatan Türkiye’nin de büyük desteği ile tıpkı diğer devletler gibi Devletimizin hak ettiği şekilde, dünyadaki yerini alabilmesi için canla başla çalışıyoruz.

Gerek Türk Cumhuriyetleri ile gerek İslam devletleri ile gerekse Avrupa ülkeleri ile ilişkilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İnanıyorum ki, ortaya koyduğumuz bu çaba karşılığını verecek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti ve halkı olarak dünyada hak ettiğimiz yeri alacağız” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, şöyle devam etti:

“İhtiyaç duyduğumuz her alanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına ve hükümetimize vermiş olduğunuz destekten dolayı başta Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere şahsınız ve tüm hükümetinize en kalbi duygularla halkım ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

İki devlet tek millet olarak yolumuza devam ediyoruz. Sizinle birlikte ve istikrar içinde, geleceğe güvenle ve emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

Bizler bir oldukça, bizler birlikte oldukça, bizler ilişkilerimizi güçlü tuttukça kimse bizi yıkamaz, birbirimizden koparamaz”