Başbakan Üstel, Bosna Hersek’te “Türkçenin Yabancılara Öğretiminde Yaşanan Sorunlar Çalıştayı”na katıldı
20 Kasım, 2023KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü Londra Türk Okullarında da kutlandı
20 Kasım, 2023Başbakan Ünal Üstel, eşi Zerrin Üstel ve beraberindeki heyet, İskenderun Belediyesi Rauf Raif Denktaş Parkı yerleşkesi içerisine kurulan Şampiyon Melekler Köyü’ne yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.
Ziyarette, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ve Durali Güçlüsoy, Başbakan Siyasi Danışmanı Özdemir Tokel, Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu üyeleri olan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer hazır bulundu.
“Başımız ne zaman darda olsa Türkiye hep yanımızda olmuştur” diyen Başbakan Ünal Üstel, şöyle konuştu:
“Deprem döneminde de biz Türkiye’nin yani milletimizin yanında olmaya çalıştık. Elimizden gelen ne varsa yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bizler tek bir milletin iki devleti olarak, et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz kardeşleriz. Geçmişimiz birdir, geleceğimiz birdir. Derdimiz birdir. Tasamız birdir. Sevincimiz birdir. Acımız, yasımız birdir. Ne zaman, Kıbrıs Türkü’nün başı dertte olsa yanında anavatanını yani sizleri bulmuştur. Ve ne zaman sizin başınızda bir dert olsa biz de sizin yanınızda olduk, oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz.”
Başbakan Üstel, deprem döneminde Türkiye’ye ilk kurtarma ekibi gönderen iki ülkeden biri olduklarına işaret ederek, nüfusa oranla en büyük ekip, ekipman ve insani yardım gönderen ülke olduklarını söyledi.
Üstel, “Yaptığımız her şey helal olsun. Keşke imkanlarımız daha da fazla olsaydı da daha fazlasını da yapabilseydik” dedi.
Asrın en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat depreminden hemen sonra, anında aldıkları Bakanlar Kurulu kararı ile, Sivil Savunma Teşkilatı, gönüllüler, araç ve gereçlerle deprem bölgesine koştuklarını ifade eden Başbakan Üstel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biliyorsunuz biz küçük bir ülkeyiz ama nüfusa oranla baktığınızda, deprem felaketi döneminde, Türkiye’ye en çok yardım tırını, en çok ekibi ve ekipmanı biz gönderdik. Kardeşlerimize helal olsun.
Keşke çok daha fazlası olsa da onları da gönderseydik. Ama elimizde ne varsa hepsini yolladık.
Çok kötü günlerdi. Allah bize milletçe bir kez daha böyle kötü günler yaşatmasın. Buradan bir kez daha, depremde yaşamlarını yitiren kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum.”
Tahsis edilen alan içerisine, yine bu depremde hayatını kaybeden voleybolcular “Şampiyon Melekler”in adını taşıyan konteyner köyün iş insanları tarafından kısa sürede kurularak, açılışının yapıldığını anımsatan Başbakan Üstel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Birinci etap konteyner köy projemiz, Ekonomik Örgütler Platformu’muzun topladığı bağışlar ve özverili çalışmaları sayesinde hayata geçti. Kendilerini buradan tebrik ediyorum. Kendilerine devletimiz adında da teşekkür ediyorum.”