Özersay: “Kıbrıs Türk tarafının görüşlerinin aktarılması açısından temaslarımız verimli geçti”
15 Ocak, 2019Reuters: “Kıbrıslı Türkler doğalgaz uyuşmazlığını sonlandırmaya çalışıyor”
21 Ocak, 2019Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 35’inci ölüm yıl dönümünde Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı’nda düzenlenen törenle anıldı.
Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Murat Başçeri, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, bazı bakan ve milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer, öğrenciler katıldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün, 34’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk toplumu için yakın tarihin oldukça sancılı geçtiğini ifade ederek, “Sömürge idaresi döneminin daha en başlarında, gelecek endişesinin büsbütün sardığı toplum, bu dönemin sonlarından itibarense kendisini giderek can güvenliğinin de tehdit altında olduğu daha da karanlık yılların içerisinde bulmuştur” dedi.
Bir yandan özellikle eğitim ve üretim alanında ciddi sorunlar ve zorluklar yaşayan Kıbrıslı Türklerin diğer yandan can güvenliklerine yönelik saldırılara maruz kaldığını anımsatan Akıncı, “Bugün huzurunda toplandığımız merhum Doktor Fazıl Küçük, işte bu zor yıllarda toplumuna önderlik yapan oldukça önemli bir şahsiyettir” dedi.